Home » Blog » Bordspellen tijdens de Coronacrisis

Bordspellen tijdens de Coronacrisis

Gepubliceerd op 18 april 2020 om 10:38

De coronacrisis duurt inmiddels al een flink aantal weken en er lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen. Jouw familie, huisgenoten en/of partner zijn nu wel klaar met al die spellen spelen en je zoekt naar mogelijkheden om weer spellen te spelen met spelvrienden op afstand. De afgelopen weken heb ik al het een en ander geprobeerd, met meer en minder succes, online spellen te spelen. Hier een kort lijstje van spellen die makkelijk online te spelen zijn (in willekeurige volgorde)! 

Om online spellen te spelen met een fysiek bord is het nodig dat een van de spelers het spel bezit en daarnaast minimaal één videocamera/webcam. Daarnaast is het het makkelijkst om spellen zonder 'verborgen informatie' te spelen.  Met het volgende lijstje kun je in ieder geval alvast een start maken! Laat het vooral weten hoe het is gegaan en/of je nog andere spellen weet die goed online te spelen zijn.

1. Coöperatieve spellen

Eigenlijk zijn alle coöperatieve spellen goed online te spelen. Over het algemeen is het wel aan te raden om spellen met weinig kleine tekst en/of symbolen te spelen. Maar met een coöperatief spel kan alle informatie ten alle tijden gedeeld worden met alle spelers.  Een goed voorbeeld, die ook actueel is, is het spel Pandemic. In het spel komt weinig tot geen tekst voor en het bord is ruim en overzichtelijk.

2. Dungeons & Dragons (of andere Roleplaying games)

In principe heb je voor DnD geen bord nodig, dus dit scheelt al een hoop met het online spelen. Wel is het natuurlijk altijd leuk om een bord te hebben om het spel te visualiseren. In het geval van Dungeons&Dragons is het wel aan te raden dat alle spelers een webcam hebben zodat de dobbelsteenworpen in de gaten kunnen worden gehouden. Maar voor de rest zijn dungeons&dragons en/of andere RPG's een van de makkelijkste spellen om online te blijven spelen!

3. Codenames

Hiervoor heb je zelfs geen webcam nodig en zou je over bijvoorbeeld Whatsapp het spel kunnen spelen. Een speler legt de kaartjes op tafel neer zoals normaal gesproken dat ook het geval is. Nu kun je kiezen of je live wilt spelen of via mail/whatsapp. In het laatste geval neemt de speler een foto van het speelveld en deelt deze met de andere spelers. Vervolgens worden er twee groepsleiders gekozen die een foto krijgen van de sleutel. 

4. Trails of Tucana (of andere roll&write games)

Maak een foto of download een scoreblaadje en deel deze met alle spelers. Een speler richt zijn/haar camera op de kaartjes en draait ze steeds om (in het geval van roll&writes richt je de camera op de dobbelstenen). Zo kun je eigenlijk alle soortgelijke spellen spelen! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.