Home » Blog » COVID-19 Update

COVID-19 Update

Gepubliceerd op 26 maart 2020 om 12:01

- spelregels en online activiteiten -

Zoals begin deze week is aangekondigd zullen er tot in ieder geval 1 juni geen activiteiten meer zijn in de winkel. Om de community toch bij elkaar te houden ga ik zoveel mogelijk online doen. Hoe ik dit doe lees je hieronder. Ook zal ik de aankomende tijd meer producten plaatsen in de webshop, zodat jullie zoveel mogelijk thuis kunnen blijven. Dit kan even duren, dus zoek je een puzzel, spe of iets anders maar kun je het niet online vinden, neem dan even contact met mij op.

De winkel blijft voorlopig wel open, maar met een aantal spelregels:

- Er mogen maximaal twee spelers per keer in de winkel zijn
- De spelers moeten minimaal 4 vakjes uit elkaar blijven 
(in de winkel liggen tegels, 4 van deze tegels zijn samen net iets meer dan 1,5 meter)

In zijn of haar beurt mogen spelers een of meerdere van onderstaande acties uitvoeren (spelers hebben een ongelimiteerd aantal actiepunten):

- Spellen bekijken: dit is een gratis actie

- Informatie vragen: dit is een gratis actie, wil je informatie over een spel dan help ik je graag en beantwoord al je vragen.

- Spellen uit de kast halen: dit kost één actiepunt, wil je een spel beter bekijken vraag het even aan mij dan haal ik het uit de kast. Hoe minder mensen aan de spellen zitten hoe minder het besmettingsgevaar.

- Spellen kopen: dit kost één actiepunt, haal het spel zelf uit de kast en leg deze op de toonbank. Je hebt hiervoor wel een pinpas nodig, munt- en briefgeld worden niet geaccepteerd.

Games Workshop update

Games Workshop heeft de productie en distributie van hun producten stil gelegd. Dit betekent dat ik de aankomende tijd géén nieuwe producten binnen zal krijgen! 

Online activiteiten

We kunnen de aankomende tijd helaas niet meer samen in de winkel spellen spelen, maar gelukkig leven we in de tijd van internet. De aankomende maanden ga ik proberen zoveel mogelijk online (via discord en twitch) samen met jullie spellen te spelen. Hoe dit eruit gaat zien lees je hieronder:

 

Bordspellen:

Ik zal proberen een paar keer per week, maar in ieder geval op de donderdagavond, een spel te spelen met jullie. Uiteraard niet fysiek, maar online via het streamingplatform twitch. Iedereen is welkom om mee te kijken of zelfs mee te doen! Wil je meedoen, meepraten of een keer met anderen online een spel spelen? Kom dan vooral bij de discord server.

 

Yugioh:

De locals hoop ik ook door te laten gaan, maar dan vanuit huis. Het leukst is natuurlijk als iedereen een set-up maakt met een webcam, maar ik kan begrijpen dat dit niet voor iedereen haalbaar is. Er zijn ook nog online mogelijkheden om yugioh te spelen, wellicht kunnen we het op die manier doen. Als jullie suggesties hebben dan hoor ik het graag! Kom vooral ook bij de discord server om potjes yugioh te spelen en dan kunnen we samen naar een geschikte oplossing zoeken.

 

Dungeons&Dragons:

Dit leent zich goed om ook online met elkaar te kunnen spelen. Ik ga dit doen via discord, dus wil je meedoen, meekijken of meepraten kom dan vooral bij de discord server. Eventueel kunnen we ook een sessie streamen naar twitch zodat iedereen mee kan kijken. 

Ik ben hiervoor wel opzoek naar Dungeon Masters, dus heb je ervaring en wil je (nieuwe) spelers een gaaf avontuur bieden? Laat het mij weten!

 

Magic:

Zoals ik al aangaf lijkt mij het leuk om online door te gaan met de FNM's. Hoe dit er precies uit gaat zien ben ik nog mee bezig, maar het leukst lijkt mij als iedereen een webcam gebruikt en we zo 'echte' potjes kunnen blijven spelen. Nadeel hieraan is dat iedereen wel een webcam nodig heeft en een set-up moet creëren waarbij de gespeelde kaarten te zien zijn. MtG Arena zou een andere optie kunnen zijn, nadeel hieraan is dat niet alle formaten te spelen zijn. Voordeel is dat het beschikbaar is voor iedereen en spelers kunnen makkelijk hun potjes streamen in discord. Mochten jullie nog meer ideeën of tips hebben dan hoor ik ze graag.

MagicFest Online: https://www.cfbevents.com/magicfestonline

Code: DE TINNEN SOLDAAT

Wizards biedt in samenwerking met ChannelFireball ook nog events aan in MtG Arena. Hieraan zijn wel kosten verbonden ($25,-). Bij deelname krijg je een coupon voor een toekomstige draft tijdens een live MagicFest. Daarnaast doe je mee aan een wereldwijde toernooi voor geldprijzen. Iedere dag zijn er events waaraan je mee kunt doen, ga je 5-1 dan mag je meedoen aan de weekly championship.
Wil je meedoen laat het mij weten dan krijg je de eerste keer dat je meedoet een promopack thuis gestuurd. Vergeet ook niet iedere keer de code in te voeren, je helpt daarmee de winkel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.