Favorieten: 2020

Gepubliceerd op 22 februari 2020 om 13:33

2020 Belooft weer een mooi jaar te worden met veel leuke nieuwe spellen. Graag deel ik met jullie mijn persoonlijke top 5 favoriete spellen (in willekeurige volgorde) waar ik dit jaar naar uitkijk. Welke spellen kijk jij naar uit? 

 

1. Pandemic Legacy Seizoen 3

Er is nog geen datum bekend gemaakt, maar de verwachting zijn hoog dat het derde deel in deze serie dit jaar gaat uitkomen. Helemaal zeker is het niet maar persoonlijk kan ik niet wachten op het derde deel. 

In pandemic legacy proberen spelers de wereld te behoeden van epidemieën. Gedurende 12-24 sessies speel je een verhaallijn door en kan het zijn dat je blijvende aanpassingen aan het spel moet maken. Deze spellen zorgen voor een zeer meeslepende ervaring. Hoe seizoen 3 eruit gaat zien weet ik nog niet en wil ik misschien ook niet weten, maar benieuwd ben ik zeker.

3. Tang Garden

Dit spel ziet er zo mooi uit, je zou het bijna alleen daarom al hoog op je lijstje zetten. Maar naast goede looks biedt het spel leuke gameplay, een niet al te ingewikkeld spel maar met genoeg diepgang om het keer op keer te blijven spelen.

Tang Garden is een prachtig spel voor 2-4 spelers. Door landschapstegels, decoraties, bomen en planten te plaatsen werken spelers aan hun eigen tuin. Spelers proberen ondertussen ook Nobelen aan te trekken. Allemaal om uiteindelijk het mooiste tuin te maken. 

5. My City

Een late toevoeging aan dit lijstje is "My City". My City is een legacy game die gespeelt wordt over 24 sessies. Door de tijd heen, beginnend voor de industriële revolutie, werken spelers aan hun eigen stad. De acties en keuzes die je maakt zijn van invloed op de volgende sessie die je speelt. Heel veel is er nog niet bekend over dit spel, maar als fan van computerspellen als cities skylines klinkt dit als een spel dat mij zou aanspreken. 

My City biedt de mogelijkheid om het spel in de legacy variant te spelen, maar het is ook mogelijk om een basis variant te spelen. Hierdoor blijft het spel her speelbaar.

 

2. Viscounts of the West Kingdom

Het derde deel uit de "West Kingdom" trilogie. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik "Paladins of the West Kingdom" (het tweede spel in de trilogie) nog moet spelen, maar als het eerste deel "Architects of the West Kingdom" een maatstaaf is voor deze trilogie dan heb ik er alle vertrouwen in dat ook dit spel weer goed gaat zijn. 

"Viscounts" is een deckbuilding/rondel game. Het doel van is om aan het eind van het spel de meeste punten te scoren. Spelers krijgen punten voor het bouwen van gebouwen, het werken aan manuscripten of door het uitvoeren van verschillende opdrachten in en rondom het kasteel. 

4. Tidal Blades

Tidal Blades heeft een hoop van mijn favoriete spelelementen zoals "workerplacement", "drafting" en wat "character building", waardoor het spel gelijk mijn aandacht trekt. Hiernaast ziet het spel er mooi uit en heeft het een verfrissend thema. In Tidal Blades strijden spelers in een toernooi waar de winnaar uiteindelijk de titel "Tidal Blade" krijgt.  

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.