Home » Blog » Even voorstellen

Even voorstellen

Gepubliceerd op 13 februari 2020 om 19:23

Mijn naam is Martyn Dignum en twee jaar geleden (2018) heb ik De Tinnen Soldaat overgenomen van de vorige eigenaar. Sindsdien werk ik er in mijn eentje hard aan om van de winkel een plek te maken waar (bord)spelliefhebbers graag langs komen voor een nieuw spel of om een spelletje te spelen.

Van jongs af aan zijn (bord)spellen, in alle vormen, een van mijn grootste hobby's. Of het nu gaat om sport, bord-, kaart- of computerspellen, ik heb het altijd leuk gevonden. Mijn grote liefde voor bordspellen begon eind basisschool toen ik van mijn oom Kolonisten van Catan kreeg voor mijn verjaardag. Later kwamen daar Carcassonne en Axis&Allies en mijn eerste bezoeken aan spellenbeurzen in Utrecht bij. Zo rolde ik steeds meer in de wereld van spellen.

 

Welke spellen staan in jouw top 3?
Op dit moment Clank!, Dune en Viticulture.

Wat vind je belangrijker thema of mechanics?
Mechanics. Het ene thema zal mij meer aanspreken dan de ander, maar belangrijker is hoe het spel speelt en dit ligt toch meer aan de mechanics. 

Wat is je favoriete thema?
Als ik iets zou moeten kiezen: fantasy, maar eigenlijk maakt het me niet zo heel veel uit.

Wat is je favoriete mechanic?
Uiteindelijk gaat het erom hoe een mechanic wordt toegepast in een spel, maar ik heb een lichte voorkeur voor deckbuilding.

Kun je tegen je verlies?
Het liefst win ik altijd, maar ik kan er wel mee omgaan als ik verlies. Uiteindelijk gaat het om de gezelligheid, dus als andere mensen winnen is dat ook mooi.

Wat geeft jou het meest plezier in je werk?
De mensen die ik op deze manier ontmoet en het kunnen delen van mijn hobby met (nieuwe) spelers.

Waar ben je graag mee bezig naast bordspellen?
Sinds ik de winkel heb blijft er niet veel tijd meer over, maar als er tijd over is ben ik graag bezig met (metal)muziek, lezen en reizen. Veel reizen is wat lastig geworden zo met de winkel.

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.