Home » Blog

Bordspellen tijdens de Coronacrisis

De coronacrisis duurt inmiddels al een flink aantal weken en er lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen. Jouw familie, huisgenoten en/of partner zijn nu wel klaar met al die spellen spelen en je zoekt naar mogelijkheden om weer spellen te spelen met spelvrienden op afstand. De afgelopen weken heb ik al het een en ander geprobeerd, met meer en minder succes, online spellen te spelen. Hier een kort lijstje van spellen die makkelijk online te spelen zijn (in willekeurige volgorde)! 

Lees meer »

COVID-19 Update

Zoals begin deze week is aangekondigd zullen er tot in ieder geval 1 juni geen activiteiten meer zijn in de winkel. Om de community toch bij elkaar te houden ga ik zoveel mogelijk online doen. Hoe ik dit doe lees je hieronder. Ook zal ik de aankomende tijd meer producten plaatsen in de webshop, zodat jullie zoveel mogelijk thuis kunnen blijven. Dit kan even duren, dus zoek je een puzzel, spe of iets anders maar kun je het niet online vinden, neem dan even contact met mij op.

Lees meer »

"Cult of the New"

Deze week besprak Ignacy Trzewiczek (maker van oa Robinson Crusoe en Imperial Settlers) in de Portal Games vlog twee onderwerpen waarvan ik in wil haken op een daarvan. In het tweede gedeelte van de vlog bespreekt Ignacy de problematiek rond het vervangen van onderdelen van spellen en de oplossing van Asmodee in Amerika. Interessant om eens naar te kijken, maar ik wil inhaken op het eerste gedeelte van de vlog. In het eerste deel bespreekt Ignacy het probleem van de "cult of the new", voornamelijk iets dat in Amerika voorkomt maar zeker ook in Europa.

Lees meer »

Even voorstellen

Mijn naam is Martyn Dignum en twee jaar geleden (2018) heb ik De Tinnen Soldaat overgenomen van de vorige eigenaar. Sindsdien werk ik er in mijn eentje hard aan om van de winkel een plek te maken waar (bord)spelliefhebbers graag langs komen voor een nieuw spel of om een spelletje te spelen.

Lees meer »

Nieuwe website

Welkom op de nieuwe website van De Tinnen Soldaat! Na jaren gebruik gemaakt te hebben van de vorige website software werd het tijd om een overstap te maken. Achter de schermen is dit voor mij een stuk minder onderhoud en makkelijker te begrijpen. De website geeft mij nu ook nieuwe mogelijkheden zoals deze blog. In de toekomst probeer ik hier wekelijks wat te schrijven over nieuwe producten, activiteiten of ander (bord)spel gerelateerde nieuws.  Voor nu houd ik het lekker kort. Kijk rustig rond op de nieuwe website. Tot snel!

Lees meer »